Een nieuwe scheidingsmuur in Europa

26 jaar na de val van de Berlijnse muur, is men in Europa volop bezig met de bouw van een nieuwe scheidingsmuur. En nee, ik heb het niet over de muur die Hongarije bouwt tegen de toenemende instroom van migranten uit het Midden-Oosten. Oekraïne is haar grens met Rusland aan het versterken, die ze de naam “De Europese Muur” heeft gegeven. Oekraïne hoopt op deze manier de instroom van terroristen uit Rusland tegen te houden.

De Nationale Grenswacht van Oekraïne heeft laten weten dat ze met de werken is begonnen in Chernihiv en Kharkiv. Toe nu toe zijn er 180 km aan anti-tankkanalen, 546 km fortificatie tussenschotten, 39 km prikkeldraad, 175 greppels, 897 loopgraven en 6 uitkijktorens gebouwd, aldus vice chef Wasyl Serwatiuk van de Nationale Grenswacht.

De grens met Rusland bedraagt 1974 km, maar de OekraA?ense regering heeft geen toegang tot de door separatisten bestuurde gewesten Donetsk en Luhansk.Dit jaar is men van plan om nog 380 antitankkanalen, 90 km prikkeldraad en 214 km grenswegen te bouwen. Ook de grens met Donets en Luhansk wil men versterken, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Kiev. Dus nog 900 km te gaan. Men hoopt in 4 jaar klaar te zijn met de muur.

Bronnen:tvn24, Gazeta Wyborcza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *